© pxDesign.se SiteLock

Artikelkalender

« Februari 2020 »
Mån Tis Wed Tors Fri Lör Sön
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
torsdag, 12 september 2019 10:20

Sockensyn 1 sept

Sockensyn 2019-09-01

En grupp på 30 deltagare samlades vid kyrkan för vidaretransport mot Forsa Bruk. Vädret såg lite oroligt ut men den tappra skaran såg ändå fram emot besöket.

Vid Forsa Bruk berättade Anders Andersson en del historier från sin ungdom och utvecklingen av verksamheten vid spiksmedjor, pappersbruket och ”Karossen”. 

Cecilia Indebetou Lennartsson berättade i hällande regn och åska om tillkomsten av den nya bron, och hur man löst de ekonomiska problemen.

Ett något reducerat och blött gäng fortsatte till Claraberg för fika och behövlig värme och upptorkning. Under fikat berättade Roger Lennartsson om Mörkhultas utveckling på senare tid. Han beskrev de svårigheter som utvecklingen av landsbygden står inför idag.

Text: Roger Lennartsson

torsdag, 12 september 2019 09:51

Medlemsträff 29 aug.

 

Årets sista medlemskväll kan man väl säga var sommarens clou vid Boda kvarn, för nog vände humöret uppåt när man fick lyssna till JaZZt for fun’s gladjazz. Sångerskan Elin Jauring glittrade med sin röst och skojade med publik och orkester så det stod härliga till. I sångduetten Margit (Margie) visade hon och trummisen Marcus Olsson att det inte heller saknas skådespelartalanget i bandet. Efter några svängiga och välkända låtar som Honey Suckle Rose och On the sunny sida of the street hade också klarinettisten Kalle Olsson hittat ut till Boda kvarn och kunde medverka till att det svängde ännu mer. Bandet, som kommer från Arboga, grundades för ett antal år sedan av vingåkerssonen och veterinären Lage Bellström (banjo och gitarr).

 

Ett stort tack för sommarens härliga stunder vid Boda kvarn till alla dem som jobbat hårt för att genomföra arrangemangen.

Text: Mari-Anne Mokvist

 

 

torsdag, 12 september 2019 09:45

Medlemsträff 22 aug.

 

Trubaduren och sångaren Bo Krister gav en uppskattad föreställning med sång och musik från många populära musikgenrer. Han inledde med ett par Elvis-låtar och gav oss bl.a. smakprov på allt från Johnny Cash till Dan Andersson och Sven-Ingvars, innan han avslutade med Jokkmokk-Jokkes Gulli-Gullan, då han också lyckades få med sig publiken i refrängen. Publikantalet var denna regniga kväll 130 personer, som tycktes gilla kökets smörgåsar, vilka tog slut i ett nafs. Som vanligt ett välfyllt prisbord, som resulterar i att lottringarna blir lättsålda.

Text: Mari-Anne Mokvist

 

torsdag, 12 september 2019 09:29

Medlemsträff 15 aug

Fantastisk kväll med fullt med publik och underbar underhållning av Åsa Sjöberg och Marcus Östlund.

tisdag, 20 augusti 2019 06:48

Medlemsträff 8 augusti

Samtidigt som vi vill tacka Nisse Sandström med vänner för en härlig jazzstund ber vi att få gratulera Nisse till Monica Zetterlund-stipendiet, som han fått nu i dagarna.

Text: Mari-Anne Mokvist

lördag, 03 augusti 2019 09:48

Medlemsträff 1 aug

 

 

 

Bodaholmsledens dag var välorganiserad av den ansvariga gruppen och det fattades varken tipspromenader, pilkastning eller kolbullar, som Göta och Ragnar hade fått riktig snits på. Vinstbordet var som vanligt välfyllt och bullarna till kaffet nybakade. Lägger man sedan till alla härliga låtar från 60-talet, som Ola och Tord framförde, och den vackra kvällen vid vattnet kan de närmare 120 besökarna väl inte känna sig annat än nöjda, när det var dags att vända hemåt.

Text och Bild: Mari-Anne Mokvist

 

tisdag, 30 juli 2019 15:49

Medlemsträff 25 juli

 

Visgruppen Gott och Blandat blev en uppskattad bekantskap av de ca 135 personer som besökte Boda kvarn den ljumma sommarkvällen 25 juni.
Man bjöd på ett varierat program ur våra svenska visskatter och Thomas Björklund, huvudsångare/gitarr, varvade musiken med lättsamt och gemytligt prat. Vi fick bl.a. lyssna till Ferlin, Taube, Gärdestad, Wiehe och till med Penny Lane av Beatles. När Gullmar Bergman drog igång med Klöversnoa, skriven av bröderna Gärdestad, fick han ordentlig fart på publiken och stämningen satt i när han fortsatte med av Novelty Accordion. Många hängde med i sången när trion spelade upp till vad de kallade allsångernas allsång nr 1 - Fritjof och Carmencita. Den följdes av Tango i Nizza, skriven ett antal år senare, i vilken Fritiof och Carmencita åter möts.
Som avslutning på denna lyckade kväll fick vi höra Sverige av Joakim Berg ur gruppen Kent.

Text: Mari-Anne Mokvist

 

tisdag, 30 juli 2019 15:45

Medlemsträff 18 juli

 

Medlemsträff 18 juli 

 

Så kom de då någon vecka senare än planerat, bandet Gubbröra från västra Sörmland, och körde direkt igång med en gammal bluegrass, Rollin´ my sweet baby´s arms. Man fortsatte med Nu grönskar det i dalens famn, som man tyckte passade in på både stämning och miljö vid Boda kvarn. Att bandet hade roligt på scenen spreds snabbt till publiken, som gärna klappade takten till musiken, allt från visor till country. Som vanligt var kvällen välbesökt (ca 165 personer), kaffebrödet tog slut och lotteribordet dignade.

Text: Mari-Anne Mokvist

 

tisdag, 30 juli 2019 10:10

Medlemsträff 11 juli

 

Torsdagskväll  11 juli

 

Det händer inte ofta, men på grund av sjukdom blev Gubbröras den 11 juli besök inställt. Tack och lov kunde Krister Andersson med mer än 50 år i underhållningsbranschen ställa upp. Eller som vår programfixare Harald uttryckte det, när man är i nöd måste man ta tag i en livboj och den livbojen tog Krister och underhöll den talrika publiken (166 personer) med hjälp av sin röst och sin keyboard.

 

 

lördag, 20 juli 2019 07:36

Kvällsutflykt 2 juli

 

 

Första tisdagen i juli varje år anordnar föreningen en kvällsutflykt för sina medlemmar till något intressant mål inte alltför långt borta. I år ställdes kosan mot Gotthardsberg, ett säteri Lerbo socken, som varit i Johan och Madeleine Nordéns ägo sedan 80-talet och som de renoverat rejält.
När Johan Nordén välkomnat oss besökare visades vi upp till den stolpbod han låtit uppföra enligt gamla metoder på en plats, där en gammal fatabur tidigare stått. Stolpboden används som utställningslokal för en ansenlig mängd gamla verktyg och hushållsredskap, om vilka Nordén hade mycket att berätta.
Vi kunde också beundra en del av de mer eller mindre vanliga träd, som planterats in på gården under Nordéns ägarskap. Vädret var tyvärr kallt och blåsigt men för oss besökare blev det till en fördel, när vi blev inbjudna i den vackra bostaden med mängder av saker, som var och en hade sin historia, för att inta vårt medhavda kaffe.
Ett stort tack till paret Nordéns för den gästfrihet som visades oss.

Text: Mari-Anne Mokvist

 

Sida 1 av 13